SMOKVICI NOVI SPORTSKI OBJEKT Otvorena nova školska sportska dvorana

Kategorija: Ostalo
Napisao/la Dinko Oreb

SMOKVICA – U povodu obilježavanja Dana Općine Smokvica i blagdana mjesne nebeske zaštitnice Gospe Kandalore, u srijedu je na mjesnom Trgu  na predjelu Lučilo upriličeno svečano otvaranje nove  Školske sportske dvorane, te otkrivanje poprsja Franu Tomašiću Deževiću,  prvom učitelju Smokvičaninu.

Nakon prigodnih govora domaćina i gostiju, pročelnica za obrazovanje, kulturu i šport Marijeta Hladilo otkrila je poprsje Franu Tomašiću Deževiću, prvom učitelju Smokvičaninu (rad i poklon kipara Frane Cebala). Odmah poslije, župan Nikola Dobroslavić je kao izaslanik ministrice regionalnog razvitka i europskih fondova Gabrijele Žalac svečano presjekao vrpcu na ulazu u novu školsku sportsku dvoranu, i time učenicima, mladima i ostalim Smokvičanima dao na upotrebu vrlo vrijedan športski objekt. Inače, školska sportska dvorana u Smokvici gradila se pune četiri godine, a izvođač radova bila je građevinska tvrtka „Lavčević“ iz Splita.

 Ukupna vrijednost investicije iznosila je 8,5 milijuna kuna, od čega je 80 posto financiralo Ministarstvo regionalnog razvitka i europskih fondova, a preostalih 20 posto Županija dubrovačko-neretvanska i Općina Smokvica.

 Po završetku svečanog protokola, uslijedilo je zajednički obilazak prostorija nove sportske dvorane, a u kulturnom programu nastupali su Narodna glazba Smokvica, MPCZ „Don Jakov Salečić“ i Mala „Kumpanjija“ koja je pod vodstvom kapetana Nikole Pecotića Šmiko (sin Franka) izvela mačevalački „Ples od boja“ i smokviške „Starinske bale“.                                                                               

  Tekst i foto u Galeriji slika : Dinko OREB 

Na slikama:                                                                                      

 - Nova školska športska dvorana u Smokvici    

 - Nastup Male „Kumpanjije“          

 - Otkrivanje poprsja Franu Tomašiću Deževiću