BRONČANO ODLIČJE SA UTRKE JABLANIČKE Matea Vojinović na 3.mjestu 'Green lake Triatlona'

Kategorija: Atletika
Napisao/la Nenad Kosović

KONJIC – Jablaničko jezero, točnije mjesto Lisičići nedaleko Konjica u Bosni i Hercegovini ovog je vikenda bilo domaćin prvog natjecanja u Sprint triatlonu ' Green lake Triatlon' .

Među 152  natjecatelja u muškoj i ženskoj konkurenciji iz sedam  država nastupila je i mlada korčulanska triatlonka Matae Vojinović koja se kući  vratila – brončanom medaljom !

 U ukupnom poretku u konkurenciji žena Matea je dakle bila treća u vremenu od 1.26.36 . U sve tri discipline  - plivanja 750 metara, bicikle 20 km i trčanja 5 km bila je -  treća!

U ukupnom poretku žena 1.mjesto i zlatna medalja  pripalo je njenoj klupskoj kolegici iz zagrebačkog TK'Swibir' , još donedavno stanovnici  Korčule  Maji Bonačić, dok je srebro pripalo Jeleni Tomašević iz Bosne i Hercegovine.

'Iznenadila me prekrasna lokacija, težina ceste na bike-u i trčanju , ali i ljepota okoliša. Plivali smo u Jablaničkom jezeru,, vozili biciklu  kroz okolna sela na jako zahtjevnoj cesti i trčali kroz šumu uz jezero. U svakom slučaju jedno prekrasno iskustvo' osvrnula se Matea na svoj nastup u Konjicu, dodajući do je ovaj triatlon bio jedan od najbolje organiziranih na kojem je do sada nastupila...

Nakon 'Green lake' natjecanja  Matea će  01.rujna nastupiti na natjecanju Kupa Hrvatske u sprint triatlonu koje će se održati u Šibeniku.