12 KLUBOVA STIŽE PO TITULU U KORČULU Gojkov bazen domaćin Završnice kadetskog PH-e u vaterpolu! Juniori ipak u Šibeniku

Kategorija: Vaterpolo Kreirano: 11 Siječanj 2020 Objavljeno: 11 Siječanj 2020
Napisao/la Nenad Kosović

ZAGREB – Za sve ljubitelje vaterpola u Korčuli iz Hrvatskog vaterpolo saveza  stigla je lijepa vijest. Stručni savjet HVS-a donio je odluku da se Završnica Prvenstva Hrvatske za kategoriju 'kadeti' (2006.g. i mlađi)  igra  u Korčuli, na bazenu 'Gojko Arneri' od 30. siječnja do 02. veljače  za 2020. g. 

Finalni turnir u ovoj kategoriji igra se inače  uz učešće 12 klubova.

Domaćin ovog natjecanja trebao je biti Jug AO, odnosno  Dubrovnik, no kako u tom terminu zbog većeg broja utakmica nisu mogli osigurati slobodne termine morali su odustati od organizacije. Prije Jug AO svoje domaćinstvo kandidirali su OVK POŠK i Zadra 1952 koji su također odustali, pa je HVS prihvatio naknadnu kandidaturu KPK i Korčule.

Dakle za nešto više od dva tjedna na Gojkovom bazenu moći ćemo u tri dana gledati najbolje kadetske momčadi Hrvatske u borbi za titulu prvaka. 

A upravo dio kapekaških kadeta koji će igrati na tom Prvenstvu sinoć se vratio iz Slavonskog Broda sa četverodnevnih zajedničkih priprema sa vršnjacima Vaterpolo kluba 'Marsonia' u okviru kojih su u četvrtak navečer odigrali i jednu pripremnu utakmicu. Momci trenera Marjana Kosovića bili su bolji od 'Brođana' i pobijedili rezultatom  22:13 , u utakmici u kojoj su se svi osim vratara Ivana Žanetića upisali u strijelce. Golove su dali Igor Krstulović 5, Roko Krkeljaš 4, Karlo Jurić 3, Jan Škokić 2, Karlo Milovčić 2, Vid Borovina 2, Ivan Dreno 1, Frano Silić 1, Borna Bissako 1 i Jerko Radovanović 1.

HVS je također odredio i domaćine dvaju polufinalnih turnira za juniore. Jučer  smo objavili da će domaćin biti Dubrovnik, informacija je u tom trenutku bila točna, no na kraju je određeno da domaćin bude ipak Šibenik. Tako će kapekaški juniori nakon što su u četvrtak i petak  tamo ostvarili dvije kvalifikacijske pobjede, već preksutra, u  ponedjeljak vratiti na isto mjesto, te na dvodnevnom turniru, u konkurenciji juniora Primorja EB, Mornar BS-a i Jug AO pokušati izboriti jedno od prva mjesta koja vode na 'Final 4'. U isto vrijeme domaćin drugog polufinalnog turnira je Zadar gdje će uz domaćina Zadar 1952, igrat će još Jadran Split, OVK POŠK i HAVK Mladost.

 

 

.....Since 1988... Tel. 020 715 584.....Mob.091 506 65 34
Novo! Novo! Novo! ........Na Autobusnom kolodvoru Korčula ....Telefon 715- 584

                                   

             

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
 
 
 

 

 

 

 

 

 

 
 

infograf

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

                                              

                                                                                                                

 

 

 

TV Sport Danas

Od 10. svibnja 2010

Broj prikaza (hitova) članaka
8996193