Osnovne škole

PRETPLATILE SE NA SREBRO 'Kanavelićkama' opet srebrna medalja na Državnom plivačkom prvenstvu !

Kategorija: Osnovne škole
Napisao/la Nenad Kosović

VUKOVAR - Treću godinu za redom srebrne, uz dvije bronce i tri srebra petu za redom sa  osvojenom medaljom, šestu godinu za redom ostvaren plasman na Državnom prvenstvu…

' Zbrajale' su to  danas u Vukovaru plivačice Osnovne škole 'Petra Kanavelića' iz Korčule , nakon održanog još jednog Državnog prvenstva za osnovne škole na kojem su opet  - srebrne!

Opet sjajan rezultat postignut je u konkurenciji najboljih osnovnih škola u Hrvatskoj, a pod mentorstvom Adriane Barčić ostvarila ga je plivačka ekipa u postavi:

Karmen Fabris (kapetanica),  Katija Sessa, Tina Sradelić, Ena Šestanović, Franka Brkić , Ana Farac, Karla Fabris, Paula Blitvić i Ana Franić. Nedostajala je zbog bolesti standardna članica ove ekipe Marta Bakarić.

 ' U odnosu na prošlu godinu ostale smo bez četiri osmašice,  iznimno dobre plivačice… No  stigle su nove i dostojno ih zamijenile. Imali smo jednu diskvalifikaciju zbog nepravilnog starta uzrokovanu  preveliko željom da se postigne što bolji rezultat . No  zbog toga nam nije pobjeglo zlato, jer su plivačice OŠ' Kantrida' bile  najbolje  i za svih jednostavno neuhvatljive. Jednako kao što smo mi zasluženo i uvjerljivo na kraju druge'  rekla nam je mentorica Adriana.

Riječanke su na kraju imale 269 bodova o obranile prošlogodišnju titulu, naše Korčulanke sa 237 i obranile prošlogodišnje srebro, dok su  trećeplasirane bile Čakovčanke sa dvadeset bodova manje od naših (217) ,  itd.

Na  Završnici Državnog  plivačkog 'Gradu heroju' natjecalo se u ženskoj konkurenciji ukupno 15 plivačkih ekipa osnovnih škola i jednako toliko školskih plivačkih momčadi , sve prethodnih  pobjednika sa natjecanja po svim hrvatskim županijama.

U  konkurenciji dječaka pobjednici su  plivači OŠ ' Marin Držić' iz Dubrovnika, druga je OŠ ' Kantrida' Rijeka , dok je 3.mjesto pripalo OŠ 'Zadar'.

 

FOTO U Galeriji slika ( OŠ 'P.Kanavelić' - Korčula )